Talne obloge igrajo ključno vlogo pri vizualni privlačnosti in funkcionalnosti delovnega prostora. Od vlivanja občutka profesionalnosti in stila, do zagotavljanja udobja in vzdržljivosti, pisarniška tla postavljajo temelj za produktivno in privlačno okolje.

Pri odločanju o ustreznih talnih oblogah za pisarno je pomembno oceniti predvidene funkcije prostora. Ker lahko različni prostori v pisarnah služijo različnim namenom, izbira specifične vrste talne obloge običajno ne bo najbolj optimalna za celotno pisarno. V pomoč pri izbiri navajamo kakšne lastnosti morajo imeti talne obloge glede na del in namen pisarniškega prostora.

 

Sprejemnica

Prva stvar, ki jo vidijo zaposleni in gostje, ko vstopijo v pisarniške prostore je recepcija oz. sprejemnica, zato je prvi vtis ključnega pomena. To pa so tudi prostori z veliko prehodnosti oz. kjer se uporabniki zadržujejo ali celo gostijo spoznavne sestanke. Na podlagi teh dejstev je v tem delu pisarne najoptimalnejša vzdržljiva talna obloga,  odporna proti zdrsu in enostavna za vzdrževanje.

 

Delovni prostor

Zaposleni preživijo veliko časa v svojem delovnem prostoru, zato mora biti talna obloga, ki jo izberete vizualno privlačna in mora dopolnjevati celoten izgled pisarne. V podjetjih, kjer veliko število zaposlenih opravlja delo v istih prostorih, je pomembno izbrati talno oblogo, ki zmanjšuje raven hrupa in pripomore k boljši akustiki. Izbrana obloga v teh prostorih mora prav tako biti vzdržljiva in enostavna za vzdrževanje.

 

Sejne sobe

Pri izbiranju najprimernejše rešitve za sejne sobe mora dizajn talne obloge dati ton prostoru. Izbrana talna obloga za sejno sobo mora odražati bistvo podjetja ali sam namen sejne sobe. Odvisno od organizacije je lahko prostor za sestanke videti zelo prefinjen ali pa zabaven in energičen. V sejnih sobah se običajno zaradi večjih steklenih površin srečujemo tudi z problematiko zvoka oz. akustike. S tega vidika so talne obloge, ki pripomorejo k boljši absorpciji bolj optimalna izbira.

 

Prostori za počitek

Takšen tip prostorov v pokoronskem obdobju vse bolj pridobiva na veljavi. Uporabniku mora dati občutek domačnosti, ki spodbuja socialno interakcijo in hkrati sproža improvizirane sproščujoče pogovore, ki lahko privedejo do povečane produktivnosti in ustvarjalnosti. Ustrezna izbira talnih oblog torej igra ključno vlogo pri ustvarjanju takšnega udobnega vzdušja. Talne obloge v takšnih prostorih morajo biti enostavne za vzdrževanje oz. čiščenje, saj zaposleni v teh prostorih pogosto tudi jedo in pijejo.