Ko gre za načrtovanje ali prenovo pisarn je izbor talnih oblog ključna odločitev, ki lahko pomembno vpliva na celoten izgled, udobje in funkcionalnost pisarniških prostorov. Z nešteto razpoložljivimi možnostmi, od katerih ima vsaka svoje edinstvene lastnosti, je lahko izbira najprimernejše zahtevna naloga. V želji, da vam to nalogo olajšamo, vam predlagamo seznam talnih oblog, ki so običajno najbolj primerne za pisarne ter navajamo njihove prednosti in slabosti.

Keramične ploščice

Priljubljenost keramičnih ploščic izhaja iz same vzdržljivosti in neskončne možnosti glede vzorcev, tekstur in barv. Prav tako so stroški vzdrževanja pri izbiri takšnega tipa talne obloge nizki. Po drugi strani pa so začetni stroški oz. cena višji, ter tudi zahtevnejši za polaganje kot marsikatera druga izbira. Ploščice so tudi hladne in spolzke.

Parket

Parket z različnimi vrstami lesa in svojimi edinstvenimi grčami izžareva brezčasno eleganco in toplino. Je nekoliko bolj dovzeten za poškodbe oz. praske, vendar ga lahko obnovimo in mu povrnemo prvotno lepoto. Pri samem polaganju pa je potrebno tudi strokovno znanje.

Vinil

V primeru, da je želja doseči videz naravnih materialov, kot sta les in kamen in hkrati imeti trpežno talno oblogo je odlična izbira vinil. Slednji je pogosta izbira tudi zaradi svoje cenovne dostopnosti. Pri samem izgledu pa se lahko zgodi, da ne zagotavlja enake pristnosti kot naravni materiali.

Tekstil

Tekstil je mehka in udobna talna obloga, ki je na voljo v neštetih barvah, teksturah in vzorcih. Za razliko od trdih talnih oblog, tekstil zmanjšuje udarni zvok in pripomore k absorpciji zvoka v prostoru. Po drugi strani pa so tekstilne talne obloge lahko bolj dovzetne za alergene in jih je potrebno redno vzdrževati oz. čistiti.