Poleg bogate izbire barvnih in oblikovnih rešitev, proizvajalec Shaw Contract velik poudarek nameni detajlom in trajnostnim lastnostim svojih produktov. Kot eden vodilnih svetovnih proizvajalcev, ima na voljo tehnologijo s pomočjo katere lahko ustvari produkt, ki zadovolji tudi najzahtevnejše. Globinsko barvanje vlaken in skoraj nevidni stiki med tekstilnimi ploščami pripomoreta k optimalnemu izgledu in ohranjanju le tega na dolgi rok.

Njihovi naravnanosti k trajnosti pričajo številna dejstva. Izdelki, ki jih izdelujejo, so podvrženi strogemu človeškemu in okoljskemu testiranju, ki se izvaja v okviru programa izdelkov Cradle to Cradle Certified in so proizvedeni v CO2 nevtralnih obratih. 90% njihovih izdelkov ima omenjeni certifikat. Cradle to Cradle pomeni, da je izdelek zasnovan tako, da je mogoče njegove materiale in sestavne dele ponovno uporabiti ali reciklirati nedoločen čas oz. kolikorkrat želimo. To naredi izdelke »krožne« in zmanjša njihov vpliv na okolje.

Aktivno podpirajo tudi več gradbenih modelov, vključno z LEED, WEEL, Living Building Challange in drugimi globalnimi smernicami certificiranja stavb. Slednji so dokazilo, da projekt izpolnjuje najnovejše okoljske standarde.

Poudariti je treba, da je Shaw prvi proizvajalec talnih oblog, ki je prejel licenco Works with WELL za njihove talne obloge z podlogo EcoWorx. Te obloge imajo srebrni certifikat C2C in jih je mogoče večkrat reciklirati, so ogljično nevtralne in so posledično ene najbolj trajnostnih tekstilnih talnih oblog na svetu.

Vlakna, ki se nahajajo v njihovih produktih so plod njihove lastne proizvodnje. Gre za t.i. EcoSolution Q 100 vlakno, ki so visoko zmogljiva in izdelana so iz 100% reciklirane vsebine. Izdelki s takšnim vlaknom pa imajo nizko vsebnost ogljika.

Stare tekstilne obloge Shaw Contract pa se lahko tudi vrnejo, kot del njihovega re(TURN) reklamacijskega programa, kar pomeni, da postanejo surovina za lastno proizvodnjo.