Celostna podoba
Celostna podoba je prvi ključni element, ki ima velik vpliv na dobro počutje, učinko­vitost, motiviranost in kreativnost na delovnem mestu, nenazadnje pa prispeva tudi k podobi podjetja. Uporabniku je dobro omogočiti raznolike delovne postaje, tako za delo, kot tudi za neformalne sestanke oziroma pogovore. Pri tem moramo pa še posebej paziti predvsem, da je pisarniško pohištvo usklajeno z ostalimi elementi v prostoru, tako stilsko, kot tudi barvno.

 

Funkcionalnost
Še en ključni element za dobro počutje je funkcionalnost pohištva v vaši pisarni. Svetova­lec mora dobro poznati dejavnost vašega podjetja ter vrsto in način dela, ki ga opravljate. Le tako vam lahko pomaga pri izbiri in postavitvi elementov, ki bodo ustrezali vašim željam in potrebam. V veliko pomoč pri izbiri pisarniškega pohištva so lahko računalniški izrisi, ki nam omogočajo dobro predstavo o tem, kako bodo izbrani elementi delovali v prostoru.

 

Uporabnost
Tretji ključni element pri izbiri pisarniškega pohištva je uporabnost. Napredek v tehnologiji je v pisarniško pohištvo prinesel nove materiale in načine obdelave. Svetovalec vam na osnovi poznavanja vašega dela in namembnosti pisarne priporoči različne površinske obdelave pohištva. Le te se med seboj ne razlikujejo samo po izgledu in barvnih odtenkih, ampak tudi po odpornosti proti obrabi.